کوچه پس کوچه های تنهایی

خدایا! چگونه زیستن را تو بمن بیاموز٬ چگونه مردن را خود خواهم آموخت.

کوچه پس کوچه های تنهایی

خدایا! چگونه زیستن را تو بمن بیاموز٬ چگونه مردن را خود خواهم آموخت.

ادبیات

...

در دنیای امروز یگانه چیزی که ما را به شناخت کلیت انسانی مان رهنمون می شود در ادبیات نهفته است .

آن پیوند برادرانه که ادبیات میان انسانها برقرار می کند و ایشان را وامی دارد تا با هم گفتگو کنند و خاستگاه مشترک و هدف مشترک را به یاد ایشان می آورد ، از همه ی موانع ناپایدار فراتر می رود .

جامعه ای بی خبر از خواندن که از ادبیات بویی نبرده ، همچون جامعه ای از کر و لال ها دچار زبان پریشی است و به سبب زبان ناپخته و ابتدایی اش مشکلات عظیم در برقراری ارتباط خواهد داشت .

ما سخن گفتن درست ، پرمغز ، سنجیده و زیرکانه را از ادبیات و تنها از ادبیات خوب می آموزیم . هیچ یک از انواع علوم و هنرها نمی تواند در غنا بخشیدن به زبان مورد نیاز مردم جای ادبیات را بگیرد . درست گفتن ، و تسلط  بر زبانی غنی و متنوع ، یافتن بیانی مناسب برای هر فکر و هر احساس که می خواهیم به دیگران منتقل کنیم ، بدین معناست که ما آمادگی بیشتری برای تفکر ، آموختن ، آموزش ، گفتگو و نیز خیالپردازی ، رویا پروری و حس کردن داریم . کلمات به گونه ای پنهانی در همه ی کنش های ما انعکاس می یابد .

ادبیات برای آنان که به آنچه دارند خرسندند ، برای آنان که از زندگی بدان گونه که هست راضی هستند ، چیزی ندارد که بگوید . ادبیات خوراک جانهای ناخرسند و عاصی است ، زبان رسای ناسازگاران و پناهگاه کسانی است که به آنچه دارند خرسند نیستند .

...

 

 

بخشهایی از کتاب چرا ادبیات ، نوشته : ماریو بارگاس یوسا ، ترجمه : عبدالله کوثری

نظرات 1 + ارسال نظر
میلاد یکشنبه 25 شهریور 1386 ساعت 04:30 ب.ظ

فوق العاده بود.استفاده کردیم.

ممنون . لطف داری .

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد